Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #1152457

Bilgisayar ağlarını internetten gelecek kötü yazılımlar, virüsler, hackerlar ve zararlı web siteleri gibi olumsuz içerikten korumak için tasarlanmış olan güvenlik donanımı aşağıdakilerden hangisidir?


Firewall

Repeater

Router      

Switch

Bridge


Yanıt Açıklaması:

İnternetin altyapısını oluşturan bilgisayar ağlarında bilgisayar bileşenleri dışında kullanılan çeşitli donanım teknolojileri bulunmaktadır. Bilgisayar ağlarında yaygın olarak bulunan ve farklı amaçlarla kullanılan bu cihazlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır.

Modem: En yaygın kullanılan ağ bileşenlerinden biridir. Bilgisayarların telefon hatları yoluyla internete bağlanmasını sağlar. Bilgisayardan alınan dijital verileri analog sinyallere dönüştürerek telefon hatlarına aktarılmasını sağlar.

Hub: Gelen sinyalleri güçlendirip kabloya iletir. Repeater cihazından farkı daha fazla port girişi olmasıdır.

Repeater: Bir ağ segmentinin, izin verilen maksimum genişletmesini artırmak üzere kullanılabilen bir cihazdır.

Access Point: Bu cihaz kablolu bir ağa kablosuz erişim yapılmasını sağlar. Hub  veya kablolu yönlendiricilere takılarak kablosuz iletişimin sağlanması için gerekli sinyalleri oluşturur.

Switch: Ağların içindeki diğer cihazlardan gelen veri paketlerini filtreleyerek ilgili en uygun porta gönderen cihazlardır.

Bridge: Ethernet üzerinde, aynı protokolü kullanan alt ağları birbirine bağlar.

Router: Büyük networklerde isteğe göre gelen giden paketleri iletme ve yönlendirme görevi görür.

Firewall: Bilgisayar ağlarını internetten gelecek kötü yazılımlar, virüsler, hackerlar ve zararlı web siteleri gibi olumsuz içerikten korumak için tasarlanmış olan güvenlik donanımlarıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum