Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #1152424

Bilgisayar ağlarında ağı kontrol eden, diğer ağ bileşenlerinin erişebileceği kaynakları barındıran, istemci bilgisayarlara göre daha üst donanım ve konfigürasyona sahip olan internet alt yapı bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?


Ethernet Kartı

İstemci

Sunucu 

Extranet

İntranet


Yanıt Açıklaması:

En temel internet altyapı bileşenlerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

Ethernet Kartı: NIC, yani Ağ Arabirim Kartı (Network Interface Card) olarak Ethernet kartı bilgisayar veya ağ cihazlarının ağa bağlanıp diğer cihazlarla veri alışverişi gerçekleştirdiği elektronik bir donanımdır.

İstemci (Client): Bilgisayar ağlarında daha çok sunucudan bilgi talebinde bulunan bilgisayar veya ağ cihazına verilen addır. Kişisel bilgisayarlarımız, akıllı telefonlarımız ve televizyonlarımız birer istemci cihazdırlar. İnternet ağı üzerinde en yaygın kullanılan servis web servisleridir.

Sunucu (Server): Bilgisayar ağlarında ağı kontrol eden, diğer ağ bileşenlerinin erişebileceği kaynakları barındıran, istemci bilgisayarlara göre daha üst donanım ve konfigürasyona sahip olan gelişmiş bilgisayarlardır. Her ağda sunucu bulunamayacağı gibi bir         ağda birden fazla sunucu da bulunabilir.

Extranet: Bir kuruluşun telekomünikasyon altyapısını kullanarak diğer kuruluşlarla veri ve enformasyon paylaşımı için kullandığı ağa verilen addır.

İntranet: Kuruluş içindeki bilgisayarları, yerel ağları ve geniş alan ağlarını birbirine bağlayan ve çoğunlukla TCP/IP tabanlı çalışan özel ağlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum