Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #548789

  1. Performans
  2. Ölçeklenebilirlik
  3. Devamlılık
  4. Konsolidasyon

Yukarıdakilerden hangileri sunucuların tercih edilme sebeplerinden biridir?


I ve II

II ve III

I, II ve III

II, III ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Sunucuların tercih edilme sebepleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir.
Performans: Birden fazla istemciye hizmet sağladığından çoklu işlemci desteği, yüksek kapasitede RAM ve hızlı disk sistemleri
vardır.
Ölçeklenebilirlik: Sunucu altyapısının gereksinimlere göre güçlendirilmesi ve zayıflatılmasıdır. İşlemci, RAM, disk kapasitelerinin artırılması, azaltılmasıdır.
Devamlılık: Sistemlerin hata vermeden çalışabilir olmasının sağlanmasıdır. Donanım kaynaklı hatalar durumunda yedek sistemler devreye girerek otomatik bir şekilde çalışmaya devam eder.
Konsolidasyon: Sunucu sistemleri dağınık bilgisayar sistemlerinden farklı olarak yapıları benzer olduğu için bağlantılı şekilde çalışabilir.
Güvenlik: Sunucular kişisel bilgisayarlara göre daha farklı ve kapsamlı güvenlik önlemleri kullanılarak veri güvenliği sağlanabilir.
Hot-Swup Plug: Sunucular çalışma anında herhangi bir kesinti olmadan donanım ekleme, çıkarma ve yenileme işlemleri yapılabilir.
Desteklenebilirlik
Yedekleme: Aktif sunucular dışında farklı lokasyon ve ortamlarda sunucular yedekleme işlemi yapılarak kötü senaryo durumlarında aktif hâle getirilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum