Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #735006

"753" şeklinde oluşturul­muş olan bir web site iz­ninin ne anlama gelmektedir?


Web site tasarımcısının (sahip) tüm izinlere sahip olduğunu, grup ve genel kullanıcı tür­lerinin de sadece okuma ve çalıştırma izinlerine sahip olduğunu göstermektedir.

Tüm kullanıcı türlerinin dosyalar üzerinde hem okuma hem yazma hem de çalıştırma iznine sahip olduğunu gösterir

Web site tasarımcısının (sahip) tüm izinlere sahip olduğunu, grup kullanıcı tür­lerinin de sadece okuma ve çalıştırma izinlerine sahip olduğunu, genel kullanıcı türlerinin ise yazma ve çalıştırma izinlerine sahip olduğunu göstermektedir.

Web site tasarımcısının sadece okuma, grup ve genel kullanıcı tür­lerinin de sadece okuma ve çalıştırma izinlerine sahip olduğunu göstermektedir.

Web site tasarımcısının (sahip) tüm izinlere sahip olduğunu, grup ve genel kullanıcı tür­lerinin de sadece okuma  izinlerine sahip olduğunu göstermektedir.


Yanıt Açıklaması:

Dosya yöneticisinde izinler sayısal olarak verilir. Buna göre ilk rakam sahibi, ikinci rakam grubu ve üçüncü rakam geneli temsil eder. Burada sahip tasarımcıyı, grup, sunucu üzerinde bulunan diğer kullanıcıları ve genel ise dışardan gelen herhangi bir kul­lanıcıyı ifade etmektedir.

Dosya izinlerini oluşturan oku, yaz ve çalıştır ifadeleri ayrıca sayısal ifadeler ile de temsil edilmektedir. Buna göre okuma 4'e, yazma 2'ye, çalıştırma ise l'e eşittir. Hiç kim­seye izin vermeme ise O'a eşittir. Buna göre;

  • Yazma ve Çalıştırma 3'e eşittir.
  • Okuma ve Çalıştırma 5'e eşittir.
  • Okuma ve Yazma 6'ya eşittir.
  • Okuma, Yazma ve Çalıştırma 7'ye eşittir.
Yorumlar
  • 0 Yorum