Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #1266771

Yayıncılık sektörü matbaanın kullanılmasından kâğıt üretimine kadar her türlü materyalin ve bu materyallerle sunulan içeriğin işlevlerini artırmak için mevcut teknolojileri işe koşmuştur. Teknolojinin yayıncılık süreçlerinde işe koşulması kullanım veya ekonomik sebepler gibi birçok bağlamda tartışılabilir. Bu bağlamda teknolojinin kullanılması okuyucu ve kitap arasındaki etkileşimi artırma bağlamında bazı fırsatlar sunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (The U.S Department of Defense: DoD) 1999 yılında öğretimsel etkileşimi temel alarak dörtlü bir sınıflandırma yapmıştır. Bu tabloya göre aşağıdaki yargılardan hangisini çıkarmak mümkündür?

 Eğitsel etkileşim düzeyleri ve tanımları (DoD, 1999)


Yayıncılık sürecinde mevcut teknolojiler kullanıldıkça etkileşim bağlamında kapasitelerini artırabilmektedir.

Herhangi bir kitap formatının bir diğerine üstünlük sağlamadığı yargısını.

Kitapların içeriklerine göre farklı ortamların tasarlanabileceği.

Kitap formatlarını etkileşime göre sadece geleneksel basılı kitaplar, e-kitaplar ve etkileşimli e-kitaplar şeklinde sınıflandırmak mümkündür.

Kitap formatlarını etkileşime göre geleneksel basılı kitaplar, e-kitaplar ve etkileşimli e-kitaplar şeklinde sınıflandırmak mümkündür.


Yanıt Açıklaması:

Kitap formatlarını gösterdikleri etkileşimlere göre geleneksel basılı kitaplar, e-kitaplar ve etkileşimli e-kitaplar şeklinde sınıflandırmak mümkündür

Yorumlar
  • 0 Yorum