Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1201563

Belirtilen adreste tebliğ anında hiç kimsenin bulunmaması durumuna ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 


Muhatap veya yerine tebligat yapılacak kimseyi bulamayan tebligat memuru, önce o kimsenin sürekli mi geçici mi o adreste bulunmadığını ve bulunmama sebebini doğru şekilde araştırmakla yükümlüdür.

Belirtilen adreste muhatap veya yerine tebligat yapılacak kimse bulunmuyorsa tebliğ memuru, evrakı o yerin muhtarına teslim edebilir. 

Tebliğ memuru, kanunda sayılan ilgili kişilerden birine tebliğ evrakı verdikten sonra düzenleyeceği ihbarnameyi tebliğ evrakında belirtilen adresin kapısına yapıştırır.

Belirtilen adreste muhatap veya yerine tebligat yapılacak kimse bulunmuyorsa tebliğ memuru, evrakı yöneticiye bırakabilir. 

Belirtilen adreste muhatap veya yerine tebligat yapılacak kimse bulunmuyorsa tebliğ memuru, evrakı o yerin kolluk amir veya memuruna teslim edebilir. 


Yanıt Açıklaması:

Tebliğ memurlarının muhatap bulunmadığında, tebligatı komşuya, komşu büro çalışanına, kapıcıya veya yöneticiye bırakmaları, bu kişiler muhatap yerine tebligat yapılacak kimselerden olmadığından tebligatı usulsüz kılar. 

Yorumlar
  • 0 Yorum