Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1279568

İlan yoluyla tebligatın nerede ve nasıl yapılması gerektiği ve neleri içereceği Tebligat Kanunu ve Yönetmelik’te ayrıntılı şekilde düzenlenmiştir. Aşağıdakilerden hangileri ilan yoluyla tebligat ile ilgili olarak doğrudur?

I İlanen tebligatın gazete yada elektronik ortamda yapılması yeterlidir.

II Resmi^ ilanların yayımlanması için aracılık etmekle görevli kuruluş, Basın İlan Kurumudur.

III İlan yoluyla tebliğ, son ilan tarihinden itibaren beş gün sonra yapılmış sayılır.

IV Tebligat çıkaran merci, gerekirse ikinci defa ilan yapılmasına karar verebilir.


I, II

I, III

II, IV

III, IV

I, IV


Yanıt Açıklaması:

İlanen tebligatın hem gazete ile hem de elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. O¨zellikle ilanen tebligatın elektronik ortamda da yapılması, herkesin tebligatlara ulaşması, araştırıldığında kolaylıkla öğrenilmesi bakımından önemlidir.

Resmi^ ilanların yayımlanması için aracılık etmekle görevli kuruluş, Basın İlan Kurumudur. Tebligat çıkaran merci, gerekirse ikinci defa ilan yapılmasına karar verebilir. İkinci ilan da yukarıda belirtilen çerçevede yapılır. İkinci ilan yapılacaksa iki ilan arasındaki süre bir haftadan az olamaz. İkinci ilan gerekiyorsa yabancı memleket gazeteleriyle de yaptırılabilir.

İlan yoluyla tebliğ, son ilan tarihinden itiba- ren yedi gün sonra yapılmış sayılır. Ancak tebliğe karar veren merci, duruma göre daha uzun bir süre tayin edebilir; bu süre on beş günü geçemez.

Yorumlar
  • 0 Yorum