Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1350866

Tebligat hukuku ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Tüzel kişi adına tebligat yapılacak temsilcisi (veya temsilcileri), mutad iş saatlerinde orada bulunmuyorsa ya da o sırada evrakı alamayacak durumdaysa, tebligat o yerde bulunan memur veya müstahdemlerden birine yapılır.

Gerçek veya tüzel kişiye ait bir ticarethanenin işlemlerinden doğan uyuşmazlıklarda, yetkili ticari^ mümessile yapılan tebligat geçerlidir

Erata tebligat yapılması gereken durumlarda, kıta komutanı veya müessese amiri gibi en yakın üste tebligat yapılmalıdır

Tebliğ yapılacak kişi, otel, hastane, tedavi veya istirahat evi, fabrika, okul, öğrenci yurdu gibi içine serbestçe girilemeyen veya arananın kolayca bulunması mümkün olmayan bir yerde ise, tebliğin yapılmasını o yeri idare eden veya muhatabın bulunduğu kısmın amiri temin eder.

Tebligat, tutuklu veya hükümlünün kendisine yapılmaz; kurum müdür veya memuru, kurumun kendi düzeni içinde tebligatın yapılmasını temin eder.


Yanıt Açıklaması:

Tutuklu veya hükümlülere ait tebliğlerin ya- pılmasını, bunların bulunduğu kurum müdürü, müdür yoksa orayı idare eden memur temin eder (TebK m. 19, TebY m. 28/1). Tebligat, tutuklu veya hükümlünün kendisine yapılır; kurum müdür veya memuru, kurumun kendi düzeni içinde tebli- gatın yapılmasını temin eder. Mahku^mun kendisi- ne tebligat yapılamaması durumunda, ilgili müdür veya memur tarafından sebebi belirtilir ve tebligat müdür ya da memura yapılır (TebY m. 28/3).

Yorumlar
  • 0 Yorum