Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1215274

TEBLİGAT YAPILACAK YER ile ilgili olarak hangisi söylenemez?


Adresine daha önce usulüne uygun bir biçimde tebligat yapılan kimse, yeni adres bildirmez ve adres kayıt siste- mindeki (MERNİS’deki) adresi de tespit edile- mezse artık adres araştırması yapılmaz.

Tebliğ evrakının bir örneği eski adresin bulunduğu binanın kapısına yapıştırılır; tebligatın eski adresin kapısına asılma tarihi tebliğ tarihi sayılır.

Adres kayıt sisteminde adresi bulunan muhataba TebK m. 35/1-3’e göre yapı- lan tebligat usulsüz olacaktır.

Yurt içinde daha önce adrese tebligat yapılması hakkındaki yukarı- da yapılan açıklamadan farklı olarak, yurt dışında tebligat yapılan Türk vatandaşlarına ilişkin bir dü- zenlemeyi içermemektedir.

Daha önce yurt dışındaki adresine tebligat ya- pılan Türk vatandaşı, yurt dışındaki adresini de- ğiştirir ve bunu tebliği çıkaran mercie bildirmez, adres kayıt sisteminden de yeni yerleşim yeri adresi tespit edilemezse bu kişinin yurt dışında daha önce tebligat yapılan adresine Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğunca, yurt dışındaki Türk vatandaşla- rına yapılması gereken usulle (TebK m. 25a; TebY m. 43) gönderilen bildirimin adrese ulaştığının belgelendiği tarihten itibaren otuz gün sonra tebli- gat yapılmış sayılır (TebK m. 35/5; TebY m. 57/5).


Yanıt Açıklaması:

yurt içinde daha önce adrese tebligat yapılması hakkındaki yukarı- da yapılan açıklamaya paralel şekilde, yurt dışında tebligat yapılan Türk vatandaşlarına ilişkin bir dü- zenlemeyi içermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum