Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1215681

Muhatabın Geçici Olarak Başka Yere Gitmesi hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Tüzel kişilere, askeri^ kişilere, aynı konutta otu- ran kişilere, belli bir yerde meslek veya sanat icra edenler ile otel, hastahane, fabrika, okul gibi yer- lerde tebligat yapılması söz konusu olduğunda, muhataba tebligatı ulaştıracak veya muhatap yeri- ne tebligat yapılabilecek kimseler, muhatabın ge- çici olarak başka yere gittiğini belirtirlerse durum ve beyanda bulunanın kimliği tebliğ mazbatasına yazılarak altı beyanda bulunan tarafından da imza- landıktan sonra, tebliğ evrakı bu kişilere verilir.

A şıkkındaki kişilerin tebligatı almaları zorunludur.

S¸ayet, muhatabın başka yere gittiğini beyan eden kişi, tebliğ mazbatasını imzadan kaçınırsa tebliğ memuru bu durumu mazbataya yazar ve im- zalar.

Muhatap ya da yerine tebligat alacak kişi, ad- reste geçici olarak bulunmamakla birlikte, bu yön- de beyanda bulunan kişiler tebliğ evrakını alırlarsatebligat evrakını aldıkları tarihte tebligat yapıl- mış sayılır.

Eğer bu yönde beyanda bulunan ki- şiler tebligatı almaktan kaçınırlarsa bu konudaki ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihten on gün sonra tebligat yapılmış kabul edilir.


Yanıt Açıklaması:

Eğer bu yönde beyanda bulunan ki- şiler tebligatı almaktan kaçınırlarsa bu konudaki ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihten on beş gün sonra tebligat yapılmış kabul edilir

Yorumlar
  • 0 Yorum