Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1150947

Tüzel kişi resmî kayıtlardaki adresini değiştirmiş ancak bunu bildirmemişse yeni adresindeki tüzel kişiye tebligat nasıl yapılır? 


Tüzel kişiye ancak daha önceki adresinde tebligat yapılmışsa, adres değişikliği bildirilmemiş bile olsa eski adresinde tebligat yapılabilir. 

Bu durumda tüzel kişiye tebligat yapılması mümkün değildir. 

Tebliğ evrakı dağıtım merkezine gönderilir. 

Tüzel kişiye daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, resmî kayıtlardaki adresleri esas alınır ve bu adreslere yapılan tebligatlarda da tebligat yapılmış sayılır.

Tebliğ memuru adres araştırması yapmalı ve bundan sonra tebliğ yapmalıdır. 


Yanıt Açıklaması:

Tüzel kişiler bakımından ise daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, resmî kayıtlardaki adresleri esas alınır ve yukarıdaki çerçevede bu adreslere yapılan tebligatlarda da tebligat yapılmış sayılır. Dolayısıyla tüzel kişiler de resmî kayıtlardaki adreslerini değiştirdiklerinde bunların kayıtlarda da düzeltilmesini sağlamalıdırlar; aksi hâlde daha önce o adrese tebligat yapılmamış olsa dahi, resmî adrese yapılan tebligat geçerli kabul edilecektir. Tüzel kişiler bakımından resmî kayıtlardaki adreslerinin dikkate alınması için o adrese daha önce tebligat yapılmış olması gerekmemektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum