Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1215691

Muhatabın Daha O¨nce Kendisine Tebligat Yapılan Adresini Değiştirmiş Olması hakkında hangisi doğrudur?


Muhataba daha önce geçerli şekilde tebligat yapılmamış olmalıdır.

Her bir yargılama işlemi kendi bütünü içinde birleşik düşünülmelidir.

Kendisine daha önce tebligat yapılan (ya da tebligat yapılmış sayılan) adresi değiştiren mu- hatap, yeni adresini usulünce bildirirse de tebligatlar eski adrese yapılır.

Daha önce başka bir davada muhataba teb- ligat yapılmış olması ancak muhatabın, daha sonra bu davayla hiç ilgisi olmayan başka bir dava ya da icra takibi ile karşı karşıya kalması ha^linde, ikinci yargılama ve takip işlemleri bağımsız değerlendiril- meli, bunun için ilk defa tebligat yapılırken göze- tilmesi gereken kurallara uyulmalıdır.

Muhatap, daha önce tebligat yapılan adresini değiştirmesine rağmen bunu bildirmezse ve adres kayıt sisteminden de yerleşim yeri adresi tespit edilemezse, adres araştırması yapılmaksızın Yönetmelik Ek-1’de yer alan (6) nolu örneğe göre düzenlenecek tebliğ evrakının bir örneği eski adrese ilişkin binanın kapısına asılır ve asılma tarihinden 10 gün sonrası tebliğ tarihi sayılır.


Yanıt Açıklaması:

Muhataba daha önce geçerli şekilde tebligat yapılmış olmalıdır.

her bir yargılama işle- mi kendi bütünü içinde ayrı ayrı düşünülmelidir.

Kendisine daha önce tebligat yapılan (ya da tebligat yapılmış sayılan) adresi değiştiren mu- hatap, yeni adresini usulünce bildirirse bundan sonra tebligatlar yeni adrese yapılır.

Muhatap, daha önce tebligat yapılan adresini değiştirmesine rağmen bunu bil- dirmezse ve adres kayıt sisteminden de yerleşim yeri adresi tespit edilemezse, adres araştırması yapılmaksızın Yönetmelik Ek-1’de yer alan (6) nolu örneğe göre düzenlenecek tebliğ evrakının bir örneği eski adrese ilişkin binanın kapısına asılır ve asılma tarihi, tebliğ tarihi sayılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum