Yaşam Boyu Büyüme ve Gelişim Deneme Sınavı Sorusu #785647

I.  Önemli    bulunan    değerlerin   ergene   model    olarak  gösterilmesidir. Dürüstlüğe değer veriyorsa, kendisi dürüst olmalıdır. Açıklığa  değer veriyorsa açık olmalıdır. Açıkladığı değerlere göre yaşayıp yaşamadığını kendine sormaya ihtiyaç duyar. 

II. Ergenlere bir danışman gibi davranmaktır.

III.Kendi değerlerini gözden geçirmektir. Ergenlerin takip ettiği değerleri araştırarak onların neden bunları benimse diklerini anlamaya  yönelebilir.

Yukarıdaki şıklardan hangisi Gordon' a göre  Ebeveynlerin ve Ergenlerin  Aile içi çatışmada  kullanabilecekleri yapıcı yollardan biridir?


Yalnızca I

I ve II

I, II, III

II ve III

Yalnızca III


Yanıt Açıklaması:

Gordon, ebeveynlerin ve ergenlerin bu çatışmaları çözmede kullanabilecek leri üç yapıcı yol tespit eder. Birincisi önemli bulunan değerlerin ergene model olarak gösterilmesidir. Dürüstlüğe de ğer veriyorsa, kendisi dürüst olmalıdır. Açıklığa değer veriyorsa açık olmalıdır. Açıkladığı değerlere göre yaşayıp yaşamadığını kendine sormaya ihtiyaç duyar. Değerleri ile davranışları belli alanlarda birbirine uygun değilse eşleşme yönünde ya davranışını ya da değerleri ni değiştirmelidir. Davranış ile değerler arasında eşleşme anne etkili bir model olmak istiyorsa önemlidir. İkinci yol ergenlere bir danışman gibi davranmaktır. Üçüncü yol kendi değerlerini gözden geçirmektir. Ergenlerin takip ettiği değerleri araştırarak onların neden bunları benimse diklerini anlamaya yönelebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum