Yaşlı Bakımı İlke Ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #881351

I- Solunum sayma işlemini nabız sayma işleminin devamında yapınız. Birey nabız saymaya devam ettiğinizi düşünür ve solunumu rahattır. Bu nedenle işaret ve orta parmağınızı radiyal arter üzerinde tutunuz. Nabız sayma işi bittikten sonra, saatinizde yeni bir süre başlatarak 30 saniye süre ile solunumu sayınız. Her göğüs inişkalkışı bir solunum olarak kabul edilir.

II- Solunum sayısını kayıt ediniz ve beraberinde değerlendirdiğiniz derinlik, solunuma eşlik eden ses veya ritimle ilgili ek bilgiler varsa kayıt ediniz. Ellerinizi yıkayınız.

III- Solunum sayma işi bittikten sonra saydığınız solunum sayısını 2 ile çarparak bir dakikadaki solunum sayısı belirleyiniz.

Yukarıda gelişigüzel bir sırada verilen solunum sayma işlemleri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru bir sıralamada verilmiştir? 


I- II- III

I- III- II

II- I- III

III- I- II

III-II-I


Yanıt Açıklaması:

Uygulama

1. Solunum sayma işlemini nabız sayma işleminin devamında yapınız. Birey nabız saymaya devam ettiğinizi düşünür ve solunumu rahattır. Bu nedenle işaret ve orta parmağınızı radiyal arter üzerinde tutunuz. Nabız sayma işi bittikten sonra, saatinizde yeni bir süre başlatarak 30 saniye süre ile solunumu sayınız. Her göğüs inişkalkışı bir solunum olarak kabul edilir.

2. Solunum sayma işi bittikten sonra saydığınız solunum sayısını 2 ile çarparak bir dakikadaki solunum sayısı belirleyiniz.

3. Solunum sayısını kayıt ediniz ve beraberinde değerlendirdiğiniz derinlik, solunuma eşlik eden ses veya ritimle ilgili ek bilgiler varsa kayıt ediniz. Ellerinizi yıkayınız.

Yorumlar
  • 0 Yorum