Yaşlı Psikolojisi Deneme Sınavı Sorusu #1406209

Yaşlı bireylere psikolojik destek, tedavi sunmak üzere bazı uzmanlık alanları devreye girebilmekte. Aşağıdakilerden hangisi bu uzmanlık alanlarından değildir?


empatik anlayış danışmanı

psikolojik danışman

psikiyatrik hemşire

klinik psikolog

psikiyatr


Yanıt Açıklaması:

Yaşlı bireylere psikolojik destek, tedavi sunmak üzere bazı uzmanlık alanları devreye girebilmekte. Aşağıda bu meslek elemanları kısaca tanımlanmıştır:

Psikiyatr: Özellikle klinik psikiyatrik sorunlar yaşanıldığında, başvurulması gereken uzman, psikiyatrdır. Psikiyatri uzmanı olabilmek için öncelikle tıp eğitimini tamamlamak, sonra tıp eğitimi sonrası uzmanlık eğitimini almak gerekiyor.

Klinik Psikolog: Klinik psikolog unvanı, genel psikoloji eğitiminin üzerine en az 2-3 yıl süren klinik psikoloji yüksek lisans veya doktora eğitiminin tamamlanması sonrasında elde edilir.

Psikiyatrik Hemşire: Standart hemşirelik eğitiminin üzerine psikiyatri hemşireliği yüksek lisansı yaparak uzmanlaşmış hemşirelerdir.

Psikolojik Danışman: Psikolojik danışman eğitimi Eğitim Fakültelerinde bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programlarında (PDR) sunulmaktadır. Ayrıca, enstitülere bağlı PDR yüksek lisans ve doktora eğitimleri alarak da psikolojik danışman unvanı alınmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum