Yaşlılarda Çatışma Ve Stres Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #1395822

I. Bakıcı ve yaşlı arasındaki kişiler arası ilişki dinamikleri ve bakan yakının bu bakım işini içsel bir istekle, gönüllü olarak yapması olumsuz sonuçları önlemektedir.

II. Birinin bakımını yüklenmek kişinin kendi ile gurur duyması ve bu şekilde benlik saygısını koruması önemli bir memnuniyet kaynağıdır.

III. Yaşlı bakımı ile ilgilenen kişilerin kim oldukları da önemlidir. 

Yaşlı bakımı ile ilgilenenlerin memnuniyet ve tatmin kaynağı çeşitli unsurlarla şekillenebilmektedir.

Yukarıdakilerden hangisi yaşlı bakımı ile ilgilenenlerin memnuniyet ve tatmin kaynağı olan temel unsurlar arasında sayılır?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I ve II

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Yaşlı bakımı ile ilgilenenlerin memnuniyet ve tatmin kaynağı olarak üç temel unsur vurgulanmaktadır.

  1. Bakıcı ve yaşlı arasındaki kişiler arası ilişki dinamikleri ve bakan yakının bu bakım işini içsel bir istekle, gönüllü olarak yapması olumsuz sonuçları önlemektedir.

  2. Birinin bakımını yüklenmek kişinin kendi ile gurur duyması ve bu şekilde benlik saygısını koruması önemli bir memnuniyet kaynağıdır.

  3. Yaşlı bakımı ile ilgilenen kişilerin kim oldukları da önemlidir. Ancak araştırmalar, yaşlıya bakım veren kişinin, yoğun bakım verdikleri kişinin kim olduğuna bakmaksızın bakım zorlukları yaşadıklarında uygun ve işe yarar çözüm yollarını bularak problemlerle başa çıkmayı başardıklarını ve kendilerini güçlü hissettiklerini belirtmişlerdir.

Doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum