Yaşlılarda Davranış Sorunları Ve Uyum Deneme Sınavı Sorusu #812587

I. Bireyin çevresi birbiri içine yerleşmiş katmanlardan meydana gelen karmaşık ilişkiler sisteminden oluşmaktadır.

II. Kuram, tek tek parçalar üzerinde durarak bireyin anlaşılmasını kolaylaştırmaktadır.

III. Bireyin gelişimi katmanların birbirleriyle ve kendi içlerindeki ilişkiler, bu ilişkilerin ortaya çıktığı geniş bir toplum ile olan ilişkilerinden etkilenmektedir.

IV.Kuram, insanların ait oldukları mikro sistem, mezo sistem, ekzo sistem, makro sistemden oluşan alt kültürleri incelemektedir.

Ekolojik Sistemler Kuramı ile ilgili olarak hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

I, III ve IV

III ve IV

Yalnız IV


Yanıt Açıklaması:

II numaralı ifadede yer alan bilgi dışındaki diğer ifadelerln hepsi Ekolojik Sistemler Kuramı ile ilgili olarak doğru bilgi içermektedir. Ekolojik Sistem Kuramı, birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile insan ilişkilerini daha iyi anlamamızı kolaylaştıran bir yaklaşım sunar. Tek tek parçalar üzerinde durmak yerine, bütün bu parçalar arasındaki bağıntılar, karşılıklı etkileşimler ve bağımlılıklar üzerine odaklanmaktadır. Bir başka deyişle, parçalar tek başlarına düşünülmeden, aralarındaki etkileşim ele alınır ve bütünün görülmesi önerilir. Sistem yaklaşımı, sistemin bir bileşeninde ortaya çıkan değişimin, diğer bileşenleri nasıl etkilediğini ve bu etkinin yine baştaki bileşene ne şekilde yansıdığını görmeye olanak verir. Böylece, sistemin parçalarının bir bütün oluşturmak üzere ne şekilde birbirleriyle etkileştiklerini incelemek mümkün olmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum