Yaşlılarla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1155424

Aşağıdakilerden hangisi Parkinson hastalığıyla ilgili yanlış bir bilgidir?


Parkinson hastalığı kronik, sinir sistemini dejenere eden ilerleyici bir hareket hastalığıdır.

65 yaş üstü yaşlı popülasyonda %2 sıklığında görülmektedir.

Hastalığa yakalananlar hafızalarını ve düşünme yeteneklerini bir anda kaybetmezler, bu zamana yayılan bir süreçte gerçekleşir.

Hastalığın hafif düzeydeki belirtileri el becerisi kaybı, denge zorlukları, yürüme ve hareket etme zorlukları, apati, depresyon, anksiyete, dışarıdan görünmeyen fakat hastanın içeriden hissettiği tremorlar, maske yüz, ses kaybı gibi belirtilerdir.

Parkinson hastalığı sadece yaşlı insanlarda çıkan bir hastalık olmasa da yaşlandıkça Parkinson hastalığının ortaya çıkma riski ve oranı artmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

 Parkinson hastalığı kronik, sinir sistemini dejenere eden ilerleyici bir hareket hastalığıdır. 65 yaş üstü yaşlı popülasyonda %2 sıklığında görülmektedir.
Parkinson Hastalığında beynin beden hareketleri üretme kabiliyeti bozulur ve Parkinson hastalığının karakteristikleri olan tremor (titreme), rijidite (katılık), akinezi (hareketsizlik ya da spontan hareket edememe), bradikinezi (hareketin yavaşlaması), yürüme ve postür (duruş) problemleri ortaya çıkar. Yaşlandıkça Parkinson hastalığının ortaya çıkma riski ve oranı artmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum