Yaşlılarla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1154904

Aşağıdakilerden hangisi Atchley tarafından geliştirilen süreklilik teorisinin yaklaşımıdır? 


Doğal değişimle birlikte yetişkinin geliştirmesi gereken uyum stratejileri içinde yer alan ‘rol bırakma’, yaşlı birey için uygun bir stratejidir.

Aktif yaşlı bireyler, aktif olamayanlara göre mental ve fiziksel açıdan daha sağlıklı ve hayatlarında daha fazla mutludurlar.

Yaşlılar, yaşamlarında kısa bir sürenin kaldığı düşüncesi ve azalan kapasitelerinden kaynaklanan ilgisizlik nedeniyle toplumsal beklentilerden uzaklaşmayı, yaşamdan geri çekilmeyi seçerler.

Yaşlı birey, yeni görevlerden, kritik ve sevindirici gelişmelerden kaçınmak için çeşitli stratejiler geliştirmelidir. Çünkü yeni stratejiler geliştirmekten kaçınıp, yetişkinlik dönemindeki alışkanlıklarını ve davranış kalıplarını sürdürmesi başarılı bir yaşlanma için olumludur.

Yaşlılık olgusu, fiziksel, psikolojik ve toplumsal açıdan dünyadan yavaş yavaş geri çekilme sürecini ifade eder.


Yanıt Açıklaması:

Teori içsel ve dışsal yapıların korunarak sürdürülmesi üzerinde durur. Süreklilik teorisine göre yaşlı birey, yeni görevlerden, kritik ve sevindirici gelişmelerden kaçınmak için çeşitli stratejiler geliştirmelidir. Çünkü yeni stratejiler geliştirmekten kaçınıp, yetişkinlik dönemindeki alışkanlıklarını ve davranış kalıplarını sürdürmesi başarılı bir yaşlanma için olumludur.

Yorumlar
  • 0 Yorum