Yaşlılarla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1376127

Geriatrik değerlendirmeye ve bunun sonucunda yapılan medikal yönetime kılavuzluk eden temel konseptler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 


Hem değerlendirilmesi gereken bir boyut olarak hem de düzeltilmesi ve korunması gereken bir sonlanım olarak fonksiyonel durum yer almaktadır.

Geriatrik değerlendirmeyi oluşturan  konsept iprognoz, özellikle de yaşam beklentisidir.

Hem değerlendirilmesi gereken bir boyut olarak hem de düzeltilmesi ve korunması gereken bir sonlanım olarak fonksiyonel durum yer almaktadır. Geriatrik değerlendirmeyi oluşturan  konsept iprognoz, özellikle de yaşam beklentisidir.

Geriatrik değerlendirme hastanın hedeflerine göre şekillendirilmelidir.

Hem değerlendirilmesi gereken bir boyut olarak hem de düzeltilmesi ve korunması gereken bir sonlanım olarak fonksiyonel durum yer almaktadır. Geriatrik değerlendirmeyi oluşturan  konsept iprognoz, özellikle de yaşam beklentisidir. Geriatrik değerlendirme hastanın hedeflerine göre şekillendirilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Geriatrik değerlendirmeye ve bunun sonucunda yapılan medikal yönetime üç temel konsept kılavuzluk eder. Geriatrik değerlendirmenin merkezinde hem değerlendirilmesi gereken bir boyut olarak hem de düzeltilmesi ve korunması gereken bir sonlanım olarak fonksiyonel durum yer almaktadır. Geriatrik değerlendirmeyi oluşturan diğer konsept ise prognoz, özellikle de yaşam beklentisidir. Son olarak, geriatrik değerlendirme hastanın hedeflerine göre şekillendirilmelidir. Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum