Yatırımcı İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1119990

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri Kurumsal Yatırımcıların Özelliklerindendir?

I.Kurumsal yatırımcılar, bireysel yatırımcının tek başına yapamayacağı çeşitlendirmelerle risk ve getiri dengesini sağlayarak, çeşitli portföyler oluşturur, işletir, gerektiğinde değişiklikler yapar.

II.Profesyonel yönetim söz konusudur. Kurumsal yatırımcıların esas amacı portföy oluşturup yönetmek olduğu için, portföy yönetim teknikleri ile piyasaları çok iyi takip edebilmekte, elde edilen bilgileri çok iyi işleyebilmektedir

III.Sermaye piyasası araçlarına, mali piyasa ve kurumlara, ortaklıklara ilişkin gelişmeleri sürekli izleyerek, portföy yönetimiyle ilgili olarak gerekli önlemleri alır.

IV. Kurumsal yatırımcılar yatırımlarını kolay nakde çevirebilmektedir. Genellikle likiditesi yüksek ve standartlaşmış ürünlere yatırım yaptıkları için, böylece likiditeleri yüksek portföyler yönetirler.


I,II,III

II,III,IV

I,III,IV

I,II,IV

I,II,III,IV


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal Yatırımcıların Özellikleri


1. Kurumsal yatırımcılar, bireysel yatırımcınıntek başına yapamayacağı çeşitlendirmelerlerisk ve getiri dengesini sağlayarak, çeşitliportföyler oluşturur, işletir, gerektiğinde değişiklikler yapar.


2. Profesyonel yönetim söz konusudur. Kurumsal yatırımcıların esas amacı portföy oluşturupyönetmek olduğu için, portföy yönetim teknikleri ile piyasaları çok iyi takip edebilmekte, elde edilen bilgileri çok iyi işleyebilmektedir.


3. Sermaye piyasası araçlarına, mali piyasa ve kurumlara, ortaklıklara ilişkin gelişmeleri
sürekli izleyerek, portföy yönetimiyle ilgili olarak gerekli önlemleri alır. Portföyün değerini korumaya ve arttırmaya yönelik sürekli araştırma ve çalışmalar yapar.


4. Kurumsal yatırımcılar yatırımlarını kolay nakde çevirebilmektedir. Genellikle likiditesi yüksek ve standartlaşmış ürünlere yatırım yaptıkları için, böylece likiditeleri yüksek portföyler yönetirler.


5. Kurumsal yatırımcılar varlıklarını ve yükümlülüklerini eşleştirebilmektedir. Örneğin, hayat sigorta şirketleri ödemelerini uzun vade sonunda yapacağı için, yatırım yapacağı varlıkları da uzun vadeli seçebilirler. Vadenin uzunluğu ölçüsünde üstlenecekleri riski ve getiriyi de artırıp dengelerler.

6. Kurumsal yatırımcılar ölçek ekonomisinden yararlanırlar. Bu sayede büyük
miktarlarda yatırımlar yaparak maliyet tasarrufu da sağlarlar. Ayrıca, kurumsal
yatırımcılar, büyük miktarlarda yatırımları nedeniyle, yatırım yaptıkları şirketlerin kontrolünü ellerine geçirerek, vekalet maliyetlerini engellemiş olurlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum