Yatırımcı İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #719904

Kurumsal itibarın ölçümündeki ölçütler göz önünde bulundurulduğunda yatırımcı ilişkilerinin finansal performansın oluşturulmasına dair verilen eşleşmelerden hangisi/hangileri doğrudur?

I. Karlılık - Paydaşlar ile şirket yönetimi arasında asimetrik bilgi var olduğu için, şirket hakkında en doğru bilgi sahibi, yönetimdir. İşte bu bilgi asimetrisini azaltmak ve paydaşların şirkete dair güvenlerini artırmak için, yönetim ve dolayısıyla yatırımcı ilişkileri bölümü, geleceğe dair öngörülerini paydaşlara bildirir. Bu kurumsal itibarı artıracağı gibi, şirketin paylarındaki volatiliteyi (oynaklığı) azaltacak, paydaşların şirketi daha olumlu bakış açısı ile değerlemesi sağlanarak, şirkete duydukları güveni artıracaktır.

II. Gelecek büyüme beklentisi -  Şirket geleceğe dair kazanç beklentilerini en doğru ve objektif olarak yapabilmelidir. Bu kazanç beklentilerinin aşırı abartılması, yılsonunda, şirketin başarısız olarak algılanması sonucunu doğurur. Bazen de bu beklentiler yönetim tarafından beklenenin altında paydaşlara bildirilir. Bunun sebebi de yönetimin beklentilerini öngörürken “hata yapma” endişesi taşımasıdır.

III. Yatırım riski - Halka açık bir şirketin, aldığı borçları ve faaliyetlerini finanslama yollarını, finansal rasyolarını ve bunların şirket için ne anlama geldiğini, kredilerinin kalitesini ve bunların riskine dair bilgileri kamu ile paylaşması beklenir

 


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Şirket geleceğe dair kazanç beklentilerini en doğru ve objektif olarak yapabilmelidir. Bu kazanç beklentilerinin aşırı abartılması, yılsonunda, şirketin başarısız olarak algılanması sonucunu doğurur. Bazen de bu beklentiler yönetim tarafından beklenenin altında paydaşlara bildirilir. Bunun sebebi de yönetimin beklentilerini öngörürken “hata yapma” endişesi taşımasıdır. 

Bu madde karlılık ölçütüyle bağlantılıdır. Doğru yanıt D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum