Yeni Teknolojiler ve Çalışma Hayatı Deneme Sınavı Sorusu #1024855

Aşağıdakilerden hangisi Küresel Ağlarda Kültürel Yapılanmanın sonuçlarından biridir? 


Küreselleşen dünya düzeninde internet ağları üzerinden gelişen sosyal ağlar, kültürleri birbirine açarak, kültürde tekdüzelik yerine çoğulculuk ve farklılık düşüncesini daha çok öne çıkarmıştır.

Bilgi ve enformasyon akışının küresel düzeyde ve sosyal ağlar üzerinden gerçekleşmesine dayalı olarak, insanların birbirleriyle yoğun iletişim içine girdiği bir çağın süreçlerini yaşarken, geçmişin, ulusal sınırlarla kapalı yapılarından, bugünün küresel düzeyde açık toplum ilişkileri öne çıkmıştır.

Küresel Ağlarda Kültürel Yapılanma başkalarının farklı kültür ve değerlerini bilişim teknolojileri üzerinden günlük yaşantımıza taşımış ve kendi değerlerimizle etkileşime geçmesine neden olmuştur.

Küresel ağ yapılanmalarının yarattığı yenidünya ve toplumsal yapılanmalar içinde, farklı kültürel değerlerin yönlendirdiği farklı algı ve davranış kalıpları birbiriyle yan yana ve karşılıklı etkileşim ilişkisi içinde, küreselleşen kültür ortamında birlikte var olurken, bunların gerçek yaşamın bire bir ilişkisi içinde birlikte ve hoşgörü içinde yaşamasını garanti etmemektedir.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

A, B, C, D şıklarının hepsi Küresel Ağlarda Kültürel Yapılanmanın sonuçlarından biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum