Yeni Türk Edebiyatına Giriş 2 Deneme Sınavı Sorusu #266673

Aşağıdakilerden hangisi "edebiyat kuramları"nın tanımıdır?


Edebiyatın mahiyetini, ilkelerini, ölçütlerini , işlevinin ne olduğunu, edebî eserin ortaya çıkış koşullarını açıklamaya çalışan bütüncül yaklaşımlara verilen addır.
Edebiyatın mahiyetini değil de ilkelerini, ölçütlerini , işlevinin ne olduğunu, edebî eserin ortaya çıkış koşullarını açıklamaya çalışan bütüncül yaklaşımlara verilen addır.
Edebiyatın mahiyetini, ilkelerini, ölçütlerini değil de işlevinin ne olduğunu, edebî eserin ortaya çıkış koşullarını açıklamaya çalışan bütüncül yaklaşımlara verilen addır.
Edebiyatın mahiyetini, ilkelerini, ölçütlerini , işlevinin ne olduğunu, edebî eserin ortaya çıkış koşullarına bakmaksızın açıklamaya çalışan bütüncül yaklaşımlara verilen addır.
Edebiyatın mahiyetini, ilkelerini, ölçütlerini , işlevinin ne olduğuna bakmaksızın, edebî eserin ortaya çıkış koşullarını açıklamaya çalışan bütüncül yaklaşımlara "edebiyat kuramları" adı verilir.

Yanıt Açıklaması: Edebiyatın mahiyetini, ilkelerini, ölçütlerini , işlevinin ne olduğunu, edebî eserin ortaya çıkış koşullarını açıklamaya çalışan bütüncül yaklaşımlara verilen addır.
Yorumlar
  • 0 Yorum