Yenilenebilir Enerji Kaynakları Deneme Sınavı Sorusu #1060204

Seçeneklerde verilen biyokütle ve biyokütle enerjisi ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?


Biyokütle enerjisi CO2 salınımına net katkısı olmayan başlıca enerji kaynaklarından birisidir.

Biyokütle enerjisi, yeşil bitkilerin güneş enerjisini fotosentez yoluyla mekanik enerjiye dönüştürerek depolaması sonucu oluşur.

Biyolojik kökenli, fosil olmayan, 100 yıllık periyottan daha kısa zamanda yenilenebilen organik maddeler biyokütle olarak tanımlanmaktadır.

Fosil kaynaklara göre daha uzun zamanda yenilenebilen organik maddelere biyokütle denir.

Biyokütle enerjisi atmosferdeki karbondioksit derişimini artırır.


Yanıt Açıklaması:

Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde biyokütle; enerji açısından önemli bir yere sahiptir. Biyolojik kökenli, fosil olmayan, 100 yıllık periyottan daha kısa zamanda yenilenebilen organik maddeler biyokütle olarak tanımlanmaktadır. Biyokütle enerjisi ise, yeşil bitkilerin güneş enerjisini fotosentez yoluyla kimyasal enerjiye dönüştürerek depolaması sonucu oluşan biyolojik kütle ve buna bağlı olarak organik madde kaynaklarından üretilen enerji olarak tanımlanmaktadır. Biyokütle enerjisi CO2 salınımına net katkısı olmayan başlıca enerji kaynağıdır, yani atmosferdeki karbondioksit derişimini artırmaz. Fosil kaynaklara göre daha kısa zamanda yenilenebilen organik maddelere biyokütle denir. Buna göre doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum