Yenilik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #759121

Tüketicilerin yapılan yenilikleri benimseyip benimsememesine ilişkin belirsizlikler aşağıdakilerden hangisinin kapsamına girer?


Teknik belirsizlikler

Örgütsel belirsizlikler

Kaynak belirsizlikleri

Pazarla ilgili belirsizlikler

Hiçbiri


Yanıt Açıklaması:

Teknik belirsizlikler, yeniliğin temelini oluşturan bilimsel bilginin, üretim süreçlerinin, ve ürünlerin teknik özelliklerinin doğruluğu ve yeterliliğine ilişkin belirsizlikleri kapsamaktadır. Pazar belirsizlikleri, pazardaki tüketicilerin, istek ve ihtiyaçlarının doğru tespit edilip edilememesi ve tüketicilerin yapılan yenilikleri benimseyip benimsememesine ilişkin belirsizliklerdir. Dağıtım kanalı üyelerinin yeniliğe karşı tutumu ve rakiplerin yeni üreteceği ürünlerin özelliklerine ilişkin belirsizlikler de pazar belirsizlikleri kapsamında değerlendirilebilir. Örgütsel belirsizlikler, yapılan yeniliklerle ilgili olarak, örgüt
çalışanlarının nasıl bir tutum ve davranış içerisinde olacağına dair belirsizliklerdir. Örgütsel belirsizlikler özellikle örgütsel yeniliklerin başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birisi olarak değerlendirilir. Kaynak belirsizliği ise yenilik sürecinde ihtiyaç duyulacak kaynakların neler olduğu ve ne miktarda olduğuna ilişkin belirsizliklerle, bu kaynakların nerelerden karşılanabileceğine dair belirsizliklerdir. Doğru cevap D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum