Yerel Yönetimler Deneme Sınavı Sorusu #1165937

Aşağıdakilerden hangisi 5018 sayılı kanunun amacını tanımlamaktadır?


Kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve mali saydamlığı sağlamak üzere, kamu mali yönetiminin yapısını
Merkezi yönetim dahilindeki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali yönetim ve kontrolünü sağlamaktır.
Gelirlerin toplanması, harcamaların yapılması, açıkların finansmanı, kamunun varlık ve borçları ile diğer yükümlülüklerinin yönetimi olarak ifade edilen kamu maliyesinin merkezden ve yerinden yönetim esaslarına göre yürütülmesidir.
Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanların, kaynakların etkin, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması i
Karar, kontrol ve hesap verme süreçlerinin etkili çalışmasını sağlayarak, mali raporların düzenlenmesidir.

Yanıt Açıklaması: Sorunun doğru yanıtı "A" şıkkıdır. Diğer seçenekler ilgili kanunun kapsamı ve içeriğine ilişkin tanımlamalardan meydana gelmketedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum