Yiyecek-İçecek Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1369464

Aşağıdakilerden hangisi yemekten sonra içilen alkollü içkiler arasında yer alır?


Baharat likörleri                            

Vermut aperitifler

Aperitif şaraplar

Bitter aperitifler

Sıcak karışık içkiler


Yanıt Açıklaması:

Yemekten sonra içilen içkiler “Digestive” olarak tanımlanır. Yemekten sonra içilen içkiler mideyi rahatlatmak ve hazmettirmek amacıyla içilmektedir. Digestif içkiler sek (Konyak, Likör gibi) veya karışık içkiler (Kokteyl gibi) olarak hazırlanarak servis edilebilirler.

Karışımsız içkiler: Konyak (Cognac), Armanyak ve çeşitli Brandy’lerdir. Dünyada en popüler ve tanınmış konyaklar Fransızlara aittir. Dünya piyasasında tanınmış bazı Fransız konyak markaları; Bisquit, Camus, Courvoisier, Delamain, Hennessy, Hine, Marnier, Martell, Otard ve Remy Martin’dir.

Meyve likörleri: Kayısı, muz, portakal, nane, vişne, kahve, kakao ve çilek gibi meyve esanslarından üretilen likörlerden oluşur. Tanınmış likörler arasında; Apricot Brandy, Cointreau, Grand Marnier, Creme de Cacao, Curaçao, Drambui, Kahlua, Safari, Malibu, Creme de Menthe ve Bailey’s sayılabilir.

Bitki ve Baharat likörleri: Bu likörler çeşitli şifalı bitkilerle ile baharatlardan yapıldığı için bu isimle anılmaktadırlar. Bu likörler arasında en tanımışları; Benedictine, Chartreuse, Escorial Grün, Galliano,

Gilka ve Original Ettaler’dir ve çoğunlukla Fransa, İtalya ve Almanya’da üretilmektedir. Bu likörler arasında en yaygın bilinenleri Fransız rahipler tarafından üretilen Benedictine ve Chartreuse’dür.

Benedictine, 16. Yüzyılda Fransa’nın Normandiya bölgesinde İtalyan uyruklu Benediktin rahibi Bernardo Vincelli tarafından üretilmiştir. Üretiminde 27 çeşit bitki ve baharat kullanılmış olup alkol oranı % 40’tır. Konyakla karıştırılarak yemekten sonra içilen Dünyaca ünlü “B and B” (Benedictine ve Brandy) kokteyli hazırlanmaktadır. Benediktin likörü kokteyllerde kullanıldığı gibi sek olarak yemeklerden sonra daweiçilebilmektedir.

Bitter likörler: Bu likörler arasında en tanınmışları; Fernet Branca, Underberg, Angostura, Cynar, Jaegermeister, Ramazzotti, Marozzi ve Boonekamp’tır. Bu likörler de yemekten sonra mideyi rahatlatmak ve hazımı kolaylaştırmak için içilen ve “Magen Bitter” ler içinde yer alan Digestif bitters likörlerdir.

Kokteyller: Grasshoper, Alexander, Paradise, Mikado ve Stinger gibi kokteyler yemekten sonra barlarda en çok içilen ve sevilen karışımlar grubunda yer almaktadır. Doğru yanıt A’dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum