Yiyecek Üretim Temelleri Deneme Sınavı Sorusu #555253

- En eski , en esnek, yağ lekelerine ve neme dayanıklı yer döşeme malzemesidir.- Bakımı oldukça kolaydır ve kolay yıkanabilir malzemelerdir. - Mermer desenli olanlar lekeyi düz renklerden daha az göstermesi nedeniyle
mutfaklardaki kullanımda daha çok tercih edilmektedir. Yukarıdaki özellikleri taşıyan mutfak tabanı döşeme malzemesi aşağıdakilerden hangisidir?


Seramik 

Natural taş 

Parke 

Linolyum

Laminat


Yanıt Açıklaması:

Linolyum, mutfaklar için en uygun döşeme malzemesi olarak bilinmektedir. Linolyum genel kullanım için en eski ve en esnek, yağ lekelerine ve neme oldukça dayanıklı yer döşeme malzemesidir. Ayrıca linolyum yer döşeme malzemelerinin bakımı oldukça kolaydır ve bu tür döşemeler kolay yıkanabilir malzemelerdir. Linolyum farklı renk, kalite ve modellerde elde edilmektedir. Bu tür yer döşemesi, hijyenik ve kolay temizlenebilen; aynı zamanda güzel bir fon sağlayan yumuşak düz renklerde yapılabilen bir malzemedir. Linolyum yer döşemeleri birçok modern materyalle uyumlu olarak kullanılmaktadır. Mermer desenli olanlar lekeyi düz renklerden daha az göstermesi nedeniyle mutfaklardaki kullanımda daha çok tercih edilmektedir.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum