Yönetim Bilimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1287433

Eşsonuçluluk’a ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Açık sistemler amaçlarına sadece belli yolları izleyerek ulaşmak durumunda değil­lerdir.

Benzer sonuçlar, başka yollardan ve çeşitli başlangıç noktaları kullanılarak elde edilebilir.

Fiziksel sistemlerde başlangıç koşulları ile gelinen nokta arasında doğrusal bir sebep sonuç ilişkisi kurulabilmektedir.

Eşsonuçluluk yö­neticilerin etkililiğinin belirlenmesinde önemli bir göstergedir.

Sosyal sistemlerde başlangıç koşulları ile gelinen nokta arasında doğrusal katı bir sebep sonuç ilişkisi kurulabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Açık sistemler amaçlarına sadece belli yolları izleyerek ulaşmak durumunda değil­lerdir. Benzer sonuçlar, başka yollardan ve çeşitli başlangıç noktaları kullanılarak elde edilebilir. Fiziksel sistemlerde başlangıç koşulları ile gelinen nokta arasında doğrusal bir sebep sonuç ilişkisi kurulabilmektedir. Fakat sosyal sistemler olan ör­gütlerde bu tür bir katı doğrusal ilişkinin varlığından söz edilemez. Bu durum, ör­gütler için yöneticilerin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Eşsonuçluluk yö­neticilerin etkililiğinin belirlenmesinde önemli bir göstergedir. Birçok yöneticinin benzer kaynak yapısına sahip örgütlerde yürüttükleri faaliyetlerin başarı düzeyleri farklılık gösterebilmektedir. Bu duruma yol açan en temel etkenin yöneticinin ka­biliyetleri, bilgi birikimi ve deneyimi olduğu unutulmamalıdır

Yorumlar
  • 0 Yorum