Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #850398

Aşağıda örgütsel öğrenme ve öğrenen örgüt arasındaki farklara ilişkin verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Örgütsel öğrenme yönetim çalışmalarının başladığı ilk dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. Öğrenen örgüt ise güncel bir yönetim yaklaşımıdır.

Örgütsel öğrenme çalışanların öğrenmelerini kolaylaştıran bilinçli bir süreçtir. Öğrenen örgüt olmak ise hatalardan deneyim kazanılmasıyla ilgilidir.

Örgütsel öğrenme örgüt içerisinde gerçekleşene bir faaliyeti tanımlar. Öğrenen örgüt ise bir bütün olarak belirli bir tip örgütü ifade etmektedir.

Örgütsel öğrenme herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden gerçekleşir. Öğrenen örgüt olmak için ise planlı bir öğrenme süreci gerekmektedir.

Örgütsel öğrenme çalışanların karşılıklı öğrenmelerini sağlayan yaklaşımların geliştirilmesidir. Öğrenen örgüt ise bazı yönetsel uygulamalar sonucunda örgütün dönüştürülmüş halidir.


Yanıt Açıklaması:

Örgütsel öğrenme yönetim çalışmalarının başladığı ilk dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. Öğrenen örgüt ise güncel bir yönetim yaklaşımıdır. Örgütsel öğrenme örgüt içerisinde gerçekleşene bir faaliyeti tanımlar. Öğrenen örgüt ise bir bütün olarak belirli bir tip örgütü ifade etmektedir. Örgütsel öğrenme herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden gerçekleşir. Öğrenen örgüt olmak için ise planlı bir öğrenme süreci gerekmektedir. Örgütsel öğrenme çalışanların karşılıklı öğrenmelerini sağlayan yaklaşımların geliştirilmesidir. Öğrenen örgüt ise bazı yönetsel uygulamalar sonucunda örgütün dönüştürülmüş halidir. Fakat örgütsel öğrenme doğal bir süreç olduğu için bilinçli bir süreç değildir. Hatalardan deneyim kazanmak ise öğrenen örgütün değil, örgütsel öğrenmenin bir bileşenidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum