Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #723479

Sağlık hizmetlerinde bulunma, yol yapımı, trafik için destek verme ve sponsorluk hangi kurumsal sosyal sorumluluk düzeyine ilişkindir?


Kısmen uyumlu düzey

Yasal olmayan düzey

Çoğunlukla uyumlu düzey

Sosyal avukat düzeyi

Stratejik düzey


Yanıt Açıklaması:

Stratejik düzeyde işletmeler stratejik performanslarını artırmak için birçok alanda faaliyet göstermektedirler. Faaliyet gösterdikleri alanların finansal performanslarını artıracağına dair inançları çok yüksektir. Bu düzeydeki işletmelerin en temel alanları insan kaynakları yönetimi, müşteri hizmetleri
ve ürün/hizmet kalitesidir. Bu temel alanlarda başarı sağlamaya önem vermektedirler. Bunun yanında bu işletmeler çok yüksek seviyelerde etik politikalarına sahiptirler. Bu nedenle çevreye dost ürün üretimi, çevreyi koruyan üretim süreçleri, ISO 14000 standartlarına uyum, geri dönüşüm programları, yeşil ürünler gibi pek çok sosyal sorumluluk alanına önem vermektedirler. Aynı zamanda sosyal kurumlarla birlikte çalışma diğer hedef alanlarındandır. Böylece işletmeleri iyi bir komşu ve iyi bir vatandaş izlenimine sahip olacaktır. Sağlık hizmetlerinde bulunma, yol yapımı, trafik için destek verme ve sponsorluk bu düzeyde sıklıkla rastlanan faaliyetlerdir. Bu nedenle doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum