Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1197927

Küresel anlamdaki rekabet şartlarında dış eğilimlerin takip edilmeye başlamasının sebebi nedir?


Bireylerin gözünde kötü bir gösterim oluşturulmaması ve devlet yapılarının yapılandırmaya gitme için çe­şitli yaptırımlarla zorunlu hale getirmesidir.

Bilim­sel anlamda yapılan araştırmalarda da, 1980’lerin sonuna doğru bu eğilimin giderek hız kazanmasıdır.

1980 sonrasında uluslararası camiada yaşanan iktisadi kırılma, çevrenin yorum­lanması adına büyük bir değişimin başlangıcını ortaya koymuştur.

1970 sonrasında değişim toplumun her kesi­minde görülen değişim, şirketlerin ticari itibarla­rını muhafaza etmeleri yönündeki planlarını korumaları adına devreye sokmalarını sağlamıştır.

Uyum sağlama ve karşılıklı olarak gereklilikleri yerine getirme eyle­minin devamlılığının sağlanması adına da belli baş­lı bazı teknik oluşumlar vardır.


Yanıt Açıklaması:

Tıpkı sosyal devlet kavramının içeriğinde olduğu gibi, şirketlerin de sosyal sorumluluklar adına bir gündemi oluşmaya başlamış ve küresel anlamdaki rekabet şartlarında dış eğilimler takip edilmeye baş­lanmıştır. Bunun birinci sebebi, bireylerin gözünde kötü bir gösterim oluşturulmaması, ikinci sebebi ise devlet yapılarının yapılandırmaya gitme için çe­şitli yaptırımlarla zorunlu hale getirmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum