ALTERNATİF TURİZM Dersi Kongre Turizmi soru detayı:

PAYLAŞ:

SORU:

Kongre turizmi kapsamında düşünülebilecek kongre ve toplantı türleri nelerdir?


CEVAP:

1. Toplantı: Birden fazla insanın ortak amaçlarla bir araya gelmeleridir.
2. Meeting: İngilizce toplanma, toplantı anlamına gelen kavramdır.
3. Konferans: Teknik ve bilimsel alanlarda yapılan ve düzenli bir periyot göstermeyen toplantılardır.
4. Forum: Bir yönetici başkanlığında panelistlerin bir konu hakkında derinlemesine yaptıkları tartışmalardan oluşan toplantılardır.
5. Sempozyom: Birçok uzmanın bir konu ile ilgili tebliğler sunduğu toplantılardır
6. Seminer: Seçilen konu ile ilgili bilgi vermek, konuyu yetkililerin bulunduğu ortamda tartışmaya açmak üzere yürütülen çalışmalardır.
7. Workshop (Çalıştay): Yalnızca spesifik problem ve konular ile ilgili olarak yapılan küçük grup toplantılarıdır.
8. Panel: İki ya da daha fazla konuşmacının görüşlerini ya da uzmanlık alanlarını anlattıkları toplantılardır.
9. Zirve: Üst düzey resmi görevlilerin (örneğin dışişleri bakanları, devlet başkanları vb.) katıldıkları toplantılardır (G8 Zirvesi, NATO Zirvesi vb. gibi).
10. Kolokyum: Uzman akademisyenlerin belirli bir konuda konuşmalar yaptıkları ve ilgili soruları cevaplandırdıkları toplantılardır. Bu tür toplantılarda, katılımcı sayısı genellikle 50 kişinin altındadır ve toplantının içeriği katılımcılar tarafından
da belirlenebilir.
11. Konvansiyon: İnsanların içinde yaşadıkları toplumdan bireysel ya da küçük gruplar halinde ayrılarak ortak bir amaç için belirli bir yerde başka yüzlerce ya da binlerce insanla bir araya gelmeleridir. Birçok sosyal amaçlı birlik veya derneğin yıllık olağan konvansiyonları organize edilmektedir (SKAL, Rotary, Lions konvansiyonları vb. gibi).
12. Sergi ve Fuar: Birçok ürün veya hizmetin bir sergi veya fuar alanında aynı anda bir araya geldiği, sergilendiği ve konu ile ilgili profesyonellerin veya halkın da davet edildiği organizasyonlardır. Fuar kavramı, belirli bir amaç için gerçekleştirilen
ticari sunumu tanımlamak için kullanılır.
13. Şura: Bu toplantılar daha çok resmi kurumlar tarafından düzenlenen, kurum yetkililerinin yanında, o alanda faaliyet gösteren diğer kurum, kuruluş ve uzmanların da katılımı ile resmi genel politikaların ve stratejilerin tartışıldığı toplantılardır.