Acil Çağrı Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #952396

'Yaralı sayısı 21 ile 100 arasındadır. Olay yerel kapasiteyi büyük oranda aşar ve bölgesel destek gerekebilir. Olay yerinde en az 8 acil yardım ambulansı görev yapmalıdır. Hastane sevk organizasyonunda yerelde bulunan tüm hastaneler yer alır. Olay yeri yönetiminde acil durum yönetimi konusunda yerel organizasyonda yönetici pozisyonunda bulunan birisi yer almalıdır. Hava ambulansları ile bölge dışı hastanelere nakil için planlamalar yapılmalıdır.'Yukarıda, kitlesel olayların sınıflandırılmasında hangi olay seviyesi tanımlanmaktadır?


Olay Seviyesi 1

Olay Seviyesi 2

Olay Seviyesi 3

Olay Seviyesi 4

Olay Seviyesi 5


Yanıt Açıklaması:

Olay Seviyesi 1-Yaralı sayısı 5 ile 10 arasındadır.
Olay Seviyesi 2-Yaralı sayısı 11 ile 20 arasında değişmektedir. 
Olay Seviyesi 3-Yaralı sayısı 21 ile 100 arasındadır. Olay yerel kapasiteyi büyük oranda aşar ve bölgesel destek gerekebilir. Olay yerinde en az 8 acil yardım ambulansı görev yapmalıdır. Hastane sevk organizasyonunda yerelde bulunan tüm hastaneler yer alır. Olay yeri yönetiminde acil durum yönetimi konusunda yerel organizasyonda yönetici pozisyonunda bulunan birisi yer almalıdır. Hava ambulansları ile bölge dışı hastanelere nakil için planlamalar yapılmalıdır.
Olay Seviyesi 4-Yaralı sayısı 101 ile 1000 arasındadır.
Olay Seviyesi 5-Yaralı sayısının 1000’den fazla olması durumunda, yerel ve bölgesel kaynaklar yetersiz kalır. Ulusal ve hatta uluslararası destek gerekebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum