Acil Çağrı Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #991205

  1. 112 acil çağrı numarasını suiistimal amaçlı arayan telefon abonesinin, bunu tekrarlaması durumunda, 112 acil çağrı numarasını tekrar arayabilmesinin engellenmesi
  2. 112 acil çağrı numarasına yapılan tüm aramalar kayıt altına alınmaktadır.
  3. “Kabahatler Kanunu”na eklenen bir madde ile cezai yaptırım getirilmiştir.

Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri acil çağrı merkezini yanlış ve gereksiz arayanlarla ilgili alınan tedbirlerdendir?


Yalnız II

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Yanlış ve gereksiz aramalarla ilgili alınan tedbirler;

  • 2014 yılında 112 acil çağrı merkezlerini gereksiz yere meşgul etmeye, “Kabahatler Kanunu”na eklenen bir madde ile cezai yaptırım getirilmiştir.
  • 112 acil çağrı numarasına yapılan tüm ara­malar kayıt altına alınmaktadır.
  • 112 acil çağrı numarasını suiistimal amaçlı arayan telefon abonesinin, bunu tekrarla­ması durumunda, 112 acil çağrı numarasını tekrar arayabilmesinin engellenmesi (kara liste uygulaması) gibi teknik korunma yön­temleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
  • SIM kartsız mobil telefonlardan yapılan aramalarda telefon numarasına ulaşılama­makta ve SIM kartsız telefonlardan 112 acil çağrı numarasının suiistimali daha faz­la olmaktadır. Bunun önüne geçilebilmesi için SIM kartsız mobil telefonlardan arama yapan kişilerin kimliğine ulaşılabilmesi için arama yapılan cihazların IMEI numarala­rının tespit edilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır
Yorumlar
  • 0 Yorum