Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları Deneme Sınavı Sorusu #1293543

Sağlık sistemi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Sağlık sistemi tarafından sunulan hizmetler hayati öneme sahip olduğundan, herhangi bir sektörde sunulan hizmet ile karşılaştırılamaz.

Sağlık hizmetlerine afet dönemlerinde daha çok ihtiyaç duyulur.

Sağlık sisteminin bileşenleri afet dönemlerinde rutin işlerini kesintiye uğratmadan devam ettirmek zorundadır.

Sağlık sisteminin bileşenleri, afet dönemlerinde artan talebi ve ihtiyacı karşılamak için görev ve yetkilerini başka kurumlara devredebilir.

Sağlık sisteminin iyi ve detaylı bir planlamaya ihtiyacı vardır.


Yanıt Açıklaması:

Sağlık sistemi tarafından sunulan hizmetler hayati öneme sahiptir, herhangi bir sektörde sunulan hizmet ile karşılaştırılamaz. Günlük yaşamda en ufak aksamaların bile büyük sıkıntı yarattığı sağlık hizmetlerine, afet dönemlerinde daha çok ihtiyaç duyulur. Dolayısı ile sağlık sisteminin bileşenleri afet dönemlerinde hem rutin işlerini kesintiye uğratmadan devam ettirmek hem de artan talebi ve ihtiyacı karşılamak zorundadır. Ayrıca sunulan hizmetin hem personel hem de kullanılan donanım açısından ekonomik ve sosyal maliyeti çok yüksektir. Bu nedenler ile sağlık sisteminin iyi ve detaylı bir planlamaya ihtiyacı vardır. Doğru cevap D'dir çünkü "sağlık sisteminin bileşenleri afet dönemlerinde hem rutin işlerini kesintiye uğratmadan devam ettirmek hem de artan talebi ve ihtiyacı karşılamak zorundadır."

Yorumlar
  • 0 Yorum