Acil Durum ve Afetlerde Ulaştırma Yönetimi ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #993720

Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durumlarda ulaştırma yönetimi süresince kısa vadede yapılması gerekenlerden değildir?


Teknik altyapının nüfus yoğunluğu ve gelişimi göz önünde bulundurularak gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Otopark politikalarının ve planlamalarının stratejik düzeyde Ulaşım planı ile uyumlu ve birlikte yapılması gerekmektedir.

Afet anında ulaşım ağları çok önemli olduğundan tespit edilen acil ulaşım yollarının belli aralıklarla güncellenmesi gerekmektedir.

Belirlenen stratejik öneme sahip yerlerin acil ulaşım yollarına bağlanması ve belirlenen yolların devamlı şekilde hizmete açık olması gerekir.

Acil ulaşım yollarının geçtiği noktalarda yol ve kavşak çalışmalarına göre alternatif yollar belirlenmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Acil ulaşım yolları ile ilgili kısa vadede yapılması gerekenler belirlenerek aşağıdaki yol izlenmelidir:

  • Teknik altyapının nüfus yoğunluğu ve gelişimi göz önünde bulundurularak gözden geçirilmesi gerekmektedir.
  • Acil ulaşım yollarından istenilen düzeyde verim alınabilmesi için belirlenen stratejik öneme sahip yerlerin acil ulaşım yollarına bağlanması ve belirlenen yolların devamlı şekilde hizmete açık olması, hiçbir şekilde parklanmanın yapılmaması gerekmektedir.
  • Afet anında ulaşım ağları çok önemli olduğundan tespit edilen acil ulaşım yollarının belli aralıklarla güncellenmesi gerekmektedir.
  • Acil ulaşım yollarının geçtiği noktalarda yol ve kavşak çalışmalarına göre alternatif yollar belirlenmelidir. Yapılacak yollar ise kara yolu standartlarına uygun olarak yapılması gerekmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum