Adalet Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #1258078

I- Kamu etiği alanında, 08.06.2004 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bir kanundur.

II- Kamu görevlilerinin uyması gereken etik davranış ilkelerinden bazıları (saydamlık, taraf­sızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme) örnek olarak sayılmıştır. Bunlar dışında da etik davranış ilkelerinin belirlenmesi mümkün­dür.

III- Uygulamayı gözetme yetkisi, kanun ile kurulan; görev, çalış­ma usul ve esasları kanun ile belirlenen Kamu Gö­revlileri Etik Kurulu yapmaktadır.

5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması Hak­kında Kanun ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?


Yalnız I

 

I ve II

 

I ve III

 

I,II ve III

 

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Kamu etiği alanında, 08.06.2004 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bir kanundur. Kamu görevlilerinin uyması gereken etik davranış ilkelerinden bazıları (saydamlık, taraf­sızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme) örnek olarak sayılmıştır. Bunlar dışında da etik davranış ilkelerinin belirlenmesi mümkün­dür. Uygulamayı gözetme yetkisi, kanun ile kurulan; görev, çalış­ma usul ve esasları kanun ile belirlenen Kamu Gö­revlileri Etik Kurulu yapmaktadır. Doğru cevap D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum