Afet Bilgi Sistemleri Ve Haberleşme Deneme Sınavı Sorusu #988847

Telsiz haberleşmesi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Telsiz haberleşmesi elektromanyetik dalgalar yardımıyla ses, resim vb. bilgilerin bir noktadan diğerine gönderilmesi işlemine verilen genel tanımdır.

Telsiz, kara, hava ve deniz ulaşımında kullanılmaktadır.

HF bandında çalışan bir telsiz sisteminde haberleşme mesafesi birkaç km ile sınırlıyken VHF bandında kıtalararası haberleşmeden bahsetmek mümkündür.

DMR sistemi network tabanlı olarak çalışmaktadır.

Telsiz cihazları; telsizin kendisi, besleme ünitesi, anten, anten kablosu ve mikrofon gibi bazı parçalardan oluşur.


Yanıt Açıklaması:

Telsiz haberleşmesi, elektromanyetik dalgalar yardımıyla ses, resim vb. bilgilerin bir noktadan diğerine gönderilmesi işlemine verilen genel tanımdır. Telsiz, kara, hava ve deniz ulaşımında kullanılmaktadır.Telsiz haberleşmesi çalışma frekanslarına göre HF, VHF, UHF olmak üzere üç çeşittir. Telsiz cihazlarının kullanılacağı arazi şekilleri ve haberleşme mesafesi, frekans bantlarının seçiminde etkili olmaktadır. Buna göre, VHF bandında çalışan bir telsiz sisteminde haberleşme mesafesi birkaç km ile sınırlıyken HF bandında kıtalararası haberleşmeden bahsetmek mümkündür. DMR sistemi ise network tabanlı olarak çalışmaktadır. Telsiz cihazları; telsizin kendisi, besleme ünitesi, anten, anten kablosu ve mikrofon gibi bazı parçalardan oluşur. Telsiz cihazının çalışması için gerekli elektrik enerjisini sağlayan besleme üniteleri, el cihazlarında doldurulabilir. Ni-Cd / Li-ion pillerden oluşan batarya bloğudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum