Afet Senaryosu ve Tatbikatlar Deneme Sınavı Sorusu #1042156

Aşağıdakilerden hangisi 2015 yılında Japonya’nın Sendai kentinde yapılan Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı'nda Birleşmiş Milletler’in 187 üye ülkesi tarafından kabul edilen Sendai Bildirgesine göre 2030’a kadar uygulanacak  dört öncelik arasındadır?


2030 yılına kadar altyapı ile eğitim ve sağlık tesisleri gibi kritik temel hizmetlerde afetten kaynaklanan zararı azaltmak ve bu tesislerin dayanıklılığının artırılması

Etkili müdahale ve kurtarma, iyileştirme ve yeniden yapılanma safhası için afetlere hazırlığın artırılması

Küresel gayri safi yurt içi hasıla ile ilişkili doğrudan afete bağlı ekonomik kayıpların 2030 yılına kadar azaltılması

2030 yılına kadar bu çalışma kapsamında ulusal eylemlerin tamamlanması için yeterli ve sürdürülebilir destek sağlanması amacıyla gelişmekte olan ülkelerle uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi

2020 yılına kadar ulusal ve yerel afet riskini azaltma stratejilerini uygulayan ülke sayısının artırılması


Yanıt Açıklaması:

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı 2015 yılında Japonya’nın Sendai kentinde yapılmış ve Birleşmiş Milletler’in 187 üye ülkesi tarafından kabul edilen Sendai Bildirgesinin 2030’a kadar uygulanacak yedi hedef ve dört önceliği bu kongrede tartışılmıştır. Buna göre bu dört öncelik şunlardır:

  1. Afet riskini anlamak,
  2. Afet riskini yönetmek için afet riski yönetişimin güçlendirilmesi,
  3. Dayanıklılık için afet riskinin azaltılmasına yönelik yatırım yapılması,
  4. Etkili müdahale ve kurtarma, iyileştirme ve yeniden yapılanma safhası için afetlere hazırlığın artırılması olarak ifade edilmiştir. 
Yorumlar
  • 1 Yorum
  • berk 10.04.2021 11:52:50

    yanlış bu soru cevabı