Afet Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1293272

Toplumların karşı karşıya kaldıkları ve baş edemedikleri bir takım doğa veya insan kaynaklı olaylar afet olarak tanımlanan ve sonuçları yıkıcı olan durumlar ortaya çıkarmaktadır.

Yukarıda verilen bilgiye göre toplumlar baş edebilme mekanizmaları oluşturamaz ve geliştirip uygulayamazlar ise aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesi olasıdır?


Daha az yıkıcı durumların gerçekleşmesi

Daha yıkıcı durumların gerçekleşmesi

Benzer sonuçların tekrarlanması

Yıkıcı durumların sonlanması

Bir daha afet gerçekleşmemesi


Yanıt Açıklaması:

Toplumların karşı karşıya kaldıkları ve baş edemedikleri bir takım doğa veya insan kaynaklı olaylar afet olarak tanımlanan ve sonuçları yıkıcı olan durumlar ortaya çıkarmaktadır. Toplumlar baş edebilme mekanizmaları oluşturamaz ve geliştirip uygulayamazlar ise benzer sonuçların tekrarı Doğa ya da İnsan Kaynaklı Olay İnsan Yaşamı Üzerinde Etkili AFET İnsanın Günlük Yaşamında Önemli Kesintilere Neden Olur Afetin Etkileri Farklı Tip ve Boyutlarda Zarara Neden Olur Afet Olarak Tanımlanmaz İnsan Yaşamı Üzerinde Etkisi Yok Şekil 2.1 Doğa ya da insan kaynaklı bir olayın afet olarak tanımlanabilmesi. 30 Zarar Azaltma Aşaması ile karşılaşmaktan kurtulamayacaklardır. Bu durum hem kendi yaşamları hem de kendilerinden sonra gelecek nesiller için büyük belirsizlikler yaratacaktır. Afetlerin korkulan tarafı da öncesinde ve sonrasında belirsizlikler oluşturmasıdır. Doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum