Afet Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1293313

Aşağıdakilerden hangisi zarar azaltma uygulamaları ile ilgili uluslararası  çalışmaların ortak noktalarından birisi değildir?


Afet risklerinin tanımlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi yolu ile zarar azaltma çalışmalarının organize edilmesi.

Risk faktörlerinin arkasındaki nedenlerin azaltılması yolu ile zarar azaltma çalışmalarının temel prensibinin gerçekleştirilmesi.

Afet risklerinin ve zararlarının azaltılması için öncelikli olarak uluslararası güçlü bir kurumsal yapı oluşturulmasının sağlanması.

Zarar azaltma anlayışı için topluma dirençlilik ve güvenlik kültürünün inşa edilmesi amaçlı eğitim, yenilik ve bilgi üretilmesi ve kullanılması.

Zarar azaltma uygulamalarının sürdürülebilir ve başarılı olması için afetlere her düzeyde etkin cevap verebilen nitelikte afet hazırlıklarının güçlendirilmesi


Yanıt Açıklaması:

Afet risklerinin ve zararlarının azaltılması için öncelikli olarak uluslararası değil ulusal ve yerel güçlü bir kurumsal yapı oluşturulmasının sağlanması ortak çalışma konularından birisidir. Doğru cevap C şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum