Afet Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1211407

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevleriyle ilgili konularda kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, Türkiye Kızılay Derneği ve konu ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyonu sağlamakla yetkilidir. Aşağıdakilerden hangisi bu koordinasyon birimlerinden biri değildir?


İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi

Sağlık Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi

Bakanlıklar Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu

İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi


Yanıt Açıklaması:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevleriyle ilgili konularda kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, Türkiye Kızılay Derneği ve konu ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyonu sağlamakla yetkilidir.

Koordinasyon birimi olarak, Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu (Bakanlar), Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (AADKK) (Müsteşarlar), İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) , Bakanlıklar Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri (BAADYM’le), İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (İAADKK) ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (İAADYM’ler) görev yapar (TAMP, 2014). 9 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 703 numaralı Kanun Hükmünde Kararnameye göre 5902 sayılı kanunda bazı değişiklikler yapılmıştır. Buna göre Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu ve Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu kaldırılmıştır. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum