Afet Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1401050

Satın Alma ve Kiralama HG'nin görevleri aşağıdaki şıklardan hangisinde verilmiştir?


Müdahale çalışmalarına katılan personelin isimlerini, çalışma sürelerini kaydetmek ve puantajını yapmak; müdahale çalışmalarına ilişkin harcamaları kayıt altına almak.

Afet ve acil durumlarda çalışacak özel personel, uzman, malzeme, araç gereç, makine ve ekipman ihtiyaç tespiti ve temini için kaynak yönetimi planlaması yapmak.

Afet ve acil durumlarda temini gerekli acil ihtiyaçları satın almak, kiralamak veya el koymak; afet bölgesinde yerel kaynaklardan temin edilemeyen ihtiyaçların satın alma ve kiralama hizmetlerini yapmak.

Uluslararası anlaşmalara göre destek ve işbirliğimiz bulunan organizasyon ve ülkelerden gönderilen personel, malzeme ve araç yardımı durumunda gümrük, ulaşım, konuşlanma, rehberlik, tercümanlık hizmetlerini yerine getirmek.

Ulusal ve uluslararası nakdi bağışların, banka hesaplarında toplanmasını sağlamak.


Yanıt Açıklaması:

Satın Alma ve Kiralama HG: Afet ve acil durumlarda temini gerekli acil ihtiyaçları satın almak, kiralamak veya el koymak; afet bölgesinde yerel kaynaklardan temin edilemeyen ihtiyaçların satın alma ve kiralama hizmetlerini yapmak. Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum