Aile Ve Çocukla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #888764

12-18 yaş gurubu arasında olup işlediği bir fiil sonucu hüküm giymiş olan çocukların yeniden eğitilerek suç ve suçun sonuçlarından arındırılıp iyi hâlli olarak topluma yeniden kazandırılmasını sağlayan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?


Sevgi evleri

Çocuk Destek merkezleri

Çocuk Şube

Çocuk Eğitim evleri

Çocuk Yuvaları


Yanıt Açıklaması:

Sevgi evleri:çocukları toplu yaşamın beraberinde getirdiği risklerden uzak tutacak ev ve aile ortamının oluşturulmaya çalışıldığı kuruluşlardır.

Çocuk Destek Merkezleri: çocukların temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini veya diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet vermektedir.

Çocuk Şube:  korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, bulunan, evden veya kurumdan kaçan, mülteci, refakatsiz, sokakta yaşayan, sokakta çalıştırılan, oturduğu yeri haber vermekten aciz, hakkında koruma, ıslah ve/veya tedavi tedbiri alınan, suça maruz kalan, suç işlediği şüphesi altında bulunan, kimliği tespit edilemeyen çocuklara yönelik” hizmetleri yürütmekle görevlidir.

Çocuk Yuvaları:Yuvalar veya çocuk yuvaları, 0 ile 12 yaş arasındaki korunmaya muhtaç çocukların ve gerekli durumlarda 12 yaşını dolduran kız çocuklarının, bedensel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve eğitmek amacıyla kurulmuş zorunlu yatılı sosyal hizmet kuruluşlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum