Aile Ve Çocukla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #878763

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet mesleğinin ana ilkelerinden birisi değildir?


Toplumda varolan engeller, eşitsizlikler ve adaletsizliklere meydan okumak

Uygun yerel, ulusal, bölgesel ve/veya uluslararası sorunlar bakımından insanları savunuculuk faaliyetleri için teşvik etmek

İnsanların marjinal, mağdur ve incinebilir durumda kalmalarını sağlayan yapısal koşullardaki değişimleri insanların yerine savunmak

Marjinalize olmuş, sosyal olarak dışlanmış, incinebilir durumda olan insanların ve risk gruplarının sosyal alana dahil edilmelerini kolaylaştırmak

Birey, aile, grup ve topluluklara iyilik ha^llerini ve sorun çözme kapasitelerini artırmalarında yardımcı olmak ve onları harekete geçirmek


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmet mesleğinin ana ilkeleri şunlardır:

Marjinalize olmuş, sosyal olarak dışlanmış, incinebilir durumda olan insanların ve risk gruplarının sosyal alana da^hil edilmelerini kolaylaştırmak.

Toplumda varolan engeller, eşitsizlikler ve adaletsizliklere meydan okumak.

Birey, aile, grup ve topluluklara iyilik ha^llerini ve sorun çözme kapasitelerini artırmalarında yardımcı olmak ve onları harekete geçirmek.

Uygun yerel, ulusal, bölgesel ve/veya uluslararası sorunlar bakımından insanları savunuculuk faaliyetleri için teşvik etmek.

Mesleğin etik ilkeleriyle uyumlu olan politika formülasyonları ve politikaların hedeflenen uygulamalarını insanlar için ve/veya onlarla beraber savunmak.

Kendi kendilerine bunu başaramayacak durumdaki insanların, örneğin kabul görmüş ve etik olarak benimsenmiş yasalar çerçevesinde bakıma muhtaç çocuklar ve zihinsel hastalık veya gerileme yaşamış kişilerin, korunması için çalışmak.

İnsanların marjinal, mağdur ve incinebilir durumda kalmalarını sağlayan yapısal koşullardaki değişimleri insanlar için ve/veya onlarla beraber savunmak.

Doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum