Alternatif Turizm Deneme Sınavı Sorusu #998415

Aşağıdakilerden hangisi, gastronominin farklı alanları ile ilişkisi açısından yiyecek ve içeceklerden en yüksek düzeyde haz almayı sağlamaya yönelik çalışmalarla aynı grupta yer almaktadır?


Yemek reçetelerinin düzenlenerek, yazılı ve görsel materyallere dönüştürülmesi konuları yer almaktadır.

Kültürel mirası temsil eden yöresel yemeklerin günümüze kazandırılmasına yardımcı olduğu da söylenebilir.

Uygulamalı gastronomi ile birlikte düşünülmekte ve onun bir alt dalı olarak kabul edilmektedir. Temelde reçetelerin nasıl yemek haline getirileceği ile ilgili olup; menü mühendisliği, satış analizleri, yeni üretim yöntemleri ve gıda güvenliğinin sağlanması gibi konuları da kapsamaktadır.

Yemeklerin besinsel değerleriyle ve insanların tükettikleri yiyeceklerden psikolojik açıdan nasıl etkilendikleri ile ilgidir.

Dünya çapında çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, yapılışı ve servisi ile ilgidir.


Yanıt Açıklaması:

Gastronomi yeme içmenin farklı alanları ile ilişkisi açısından dört farklı başlık altında açıklanabilmektedir. Uygulamalı gastronomi onlardan biridir. Dünya çapında çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, yapılışı ve servisi ile ilgidir. Bu bağlamda ülke, bölge ve yöre mutfaklarının karakteristik özelliklerini hem kültürel açıdan hem de üretim ve servis süreçleri çerçevesinde incelemektedir. Yiyecek ve içeceklerden en yüksek düzeyde haz almayı sağlamaya yönelik çalışmaları da içermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum