Anne Baba Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #563838

Aşağıdakilerden hangisi/hangileri bir travma ya da afet sonrasında öğretmenlerin çocukların yaşantısında önemli yer tutmasının nedenlerindendir?

I. Çocuğun sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimine ortam yaratmak

II. Çocuğa belirli bilgi ve becerileri öğretmek ve eğitmek

III. Çocuğun gereksinimlerini daha önce fark etmek

IV. Süreklilik, değişmezlik, normallik hissi sağlamak

V. Velilere yardım kaynakları konusunda bilgi vermek


I, II ve III

II, III ve IV

I, III, IV ve V

Yalnız I

Yalnız II


Yanıt Açıklaması:
  • Öğretmenler, sadece çocukları eğitmek, onlara belirli bilgi ve beceriler öğretmekle kalmazlar, aynı zamanda onların fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı bir biçimde gelişmelerine yardımcı olacak ortamlar da yaratırlar. Bilgi ve beceri öğretmek öğretmenlik mesleğinin doğasıdır ve bir afet ya da travma durumu gerektirmez.
  • Öğretmenler çocuklarla daha fazla zaman geçirdiklerinden, onların ihtiyaçlarını herkesten daha iyi bilir ve çocuklara yardım edebilirler.
  • Okulda bulunmak ve etkinliklere katılmak çocukların ihtiyaçlarını daha kolaylıkla iletmelerine yardımcı olurlar ve bu gereksinimleri ilk fark eden kişiler öğretmenlerdir.
  • Öğretmenler çocukların oyun ve diğer okul etkinliklerine katılması, özellikle travma sonrasında ve büyük afetler sonrasında çok ihtiyaç duydukları, süreklilik, değişmezlik ve normallik hissinin oluşmasına yardımcı olurlar.
  • Öğretmenlerin yardımıyla daha farklı düzeyde psikolojik yardıma ihtiyacı olan çocuklar belirlenerek çocuğun anne ve babasına yardım kaynakları hakkında bilgi verilebilirler.
Yorumlar
  • 0 Yorum