Anne Baba Eğitimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1211285

Aşağıdakilerden hangisi Kuzgun’un (1991) yaptığı aile danışmanlığı tanımıdır?


Aile bireyleri arasın­daki sağlıklı ortamın desteklenebilmesi için aile bireylerine sunulan psikolojik yardım.

Ailenin sınırları ve aile üyeleri ara­sındaki ilişkiler üzerinde çalışarak aile üyeleri ara­sındaki bozuk ilişkileri düzeltmeyi ve bu süreçte kazanılan yeni iletişim ve etkileşim kalıpları saye­sinde, aile bireylerinin sorun çözme yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlayan özel teknik ve stratejile­ri içeren hizmet

 Aile bireylerinin içinde geliştikleri  sosyal çevreleri değerlendirmeye dayanan ve bu anlayışla bireylere, çiftlere veya ailelere, sorunlarının çözümüne dö­nük değişim ve gelişime yönelik özel teknik ve stratejileri içeren hizmet.

 Aileyi bir bütün olarak ele alan ve aile ara­sındaki ilişkilere ve etkileşim kalıplarına odaklanan bir psikolojik yardım biçimidir

 Ailenin sahip olduğu içsel gücünü ve fonksiyonel kaynaklarını ha­rekete geçirme yoluyla yeniden yapılandırmaya ça­lışan ve ailenin sorun çözme yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen bir süreç.


Yanıt Açıklaması:

Aile danışmanlığı ile ilgili olarak alan yazında birçok farklı tanım bulmak mümkündür. Kuzgun (1991) aile danışmanlığını “aile bireyleri arasın­daki sağlıklı ortamın desteklenebilmesi için aile bireylerine sunulan psikolojik yardım” olarak ta­nımlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum